Naujienos

Kosmetikos verslininkams duris užtvėrė protestuotojai

2017 03 21

Vakar pasibaigė „Cosmoprof 2017“ – didžiausia Europos grožio industrijos paroda, kuri nuo 1967 metų vyksta Bolonijos mieste, Italijoje ir šiais metais skaičiuoja jau penkiasdešimtuosius, jubiliejinius metus. Į parodą kasmet suvažiuoja tūkstančiai grožio industrijos gamintojų, tiekėjų ir distributorių iš viso pasaulio, nuo Pietų Korėjos, Japonijos, Kinijos iki Šiaurės ir Pietų Amerikos. Šiais metais, tarp 2647 dalyvių, parodoje dalyvavo 18 Baltijos šalių atstovų: trys įmonės iš Lietuvos, keturios iš Estijos, tuo tarpu aktyviausi buvo latviai, kurių buvo net vienuolika.
 
Jubiliejinė paroda šiais metais susilaukė ir protestuotojų – tūkstančiams kosmetikos prekeivių, kovo 17-osios rytą duris į parodą užtvėrė gyvūnų teisių saugotojai, protestuojantys prieš kosmetikos bandymus su gyvūnais. Šio klausimo aktualumą patvirtina ir „BIOK laboratorija“ direktorė Romualda Stragienė, „Tokių užklausimų, ar darome bandymus su gyvūnais, susilaukiame ir mes iš Kinijos distributorių, nes tose šalyse kosmetikos testavimas su gyvūnais yra privalomas. Tuo tarpu Europos šalyse bandymai su gyvūnais jau seniai draudžiami, todėl tai riboja mūsų kosmetikos distribucijos plėtros galimybes Azijos šalyse. Tačiau tai negalioja dantų pastos kategorijai, todėl Ecodenta jau susilaukė pirmųjų užsakymų iš Kinijos.“
 
„BIOK laboratorija“ parodoje dalyvauja jau trečius metus iš eilės ir šįmet džiaugiasi sulaukusi daugiausiai dėmesio ir kokybiškų distributorių kontaktų. „Po keletos metų patirties šįmet dalyvavome tikslingai pasirinkę sėkmingiausią mūsų eksporto prekinį ženklą – „Ecodenta“ dantų pastas, kurių populiarumas eksporto rinkose auga kartais. O šių metų  parodoje pristatėme karščiausią naujieną – „COSMOS Organic“ sertifikuotą „Ecodenta“ liniją su netikėtais papajos, kokosų ir druskos skoniais, kurios gavo daug komplimentų ne tik dėl jo natūralumo, organiškumo, bet ir dėl produkto dizaino bei ekologiškų pakuočių. Naujosios pastos patraukė Didžiosios Britanijos didžiųjų prekybos tinklų ir Azijos distributorių dėmesį. Dabar laukia antras svarbus etapas – derybos dėl bendradarbiavimo sąlygų“  komentuoja įmonės vadovė Romualda Stragienė.
 
Kaip ir kasmet, „BIOK laboratorija“ dalyvaudama parodoje ieško ne tik distributorių, bet domisi ir pakuočių, ingredientų ir mažmeninės kosmetikos rinkos tendencijomis. Šių metų „Cosmoprof 2017” tendencijos rodo, kad kosmetikos rinka darosi vis labiau fragmentuota, atsiranda daug mažų, nišinių gamintojų. „Susiduriame rinkoje su svaria priešprieša, kad iš vienos pusės vartotojai nori ekologiškumo, natūralumo, mažesnės taršos bei geros kainos ir kokybės santykio, tačiau personalizacija, mažųjų gamintojų augimas prieštarauja vartotojų poreikiams – personalizuota, mažais kiekiais gaminama kosmetika niekuomet negalės pasiūlyti mažesnės taršos, sertifikuotos, aukštus standartus atitinkančios gamybos ir geresnės kainos dėl mažų gamybos kiekių“ pastebi įmonės rinkodaros vadovė Ieva Čepononė. Pašnekovė teigia, kad kiekvienais metais pastebimi vis nauji vartotojų poreikiai produkcijos sudėčiai ir ženklinimui „Jau keli metai iš eilės populiarėjo sertifikuota, netestuota su gyvūnais, natūralios kilmės kosmetika be parabenų, GMO ir kitų sintetinių priedų, o dabar naujausia mada Viva Vegan - veganams tinkama kosmetika“.
 
Šiais metais „BIOK laboratorija“ sertifikuotas produktų inovacijas planuoja pristatyti dar dviejose tarptautinėse specializuotose parodose: balandį Londone „Natural and Organic Products Europe“ bei rudenį Švedijoje, Malmės mieste vyksiančioje „Natural Products Scandinavia“ parodose.
 
Didžiausias Lietuvos kosmetikos gamintojas „BIOK laboratorija“, valdantis prekės ženklus RASA, ARAS, MARGARITA, ECODENTA, BIOK DERMATOLOGY kuria ir gamina daugiau nei 230 skirtingų veido, kūno ir plaukų priežiūros bei burnos higienos priemonių. Per metus įmonėje yra sukuriama ir į rinką išleidžiama apie 50 naujų gaminių, o jų dalis apyvartoje sudaro beveik penktadalį. „BIOK laboratorija“ įregistruota 1991m., nuo 2013m. dirba pagal GMP (geros gamybos praktikos) standartą. Šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų.
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.