Naujienos

Pavasarį “BIOK laboratorija” pradeda naują gamybos etapą – pasaulyje pripažintų sertifikuotų “COSMOS” produktų gamybą

2017 03 13

BIOK laboratorija“ pirmoji Lietuvoje gavo tarptautinį COSMOS sertifikatą ekologiškiems kosmetikos gaminiams, kuris buvo suteiktas “ECOCERT Greenlife S.A.S.” organizacijos, prekinių ženklų “Margarita” ir “Ecodenta” produktų inovacijoms. Įmonės vadovė Romualda Stragienė džiaugiasi tokiu aukštu savo komandos darbo įvertinimu. „Siekiant gauti sertifikatą daugiau nei metus laiko truko įvairūs procesai, kurių kiekvieną atidžiai kuravo ir prižiūrėjo kokybės skyrius. Naujų produktų laboratorijoje buvo kuriamos formulės ir produktai, kruopščiai atrenkant COSMOS reikalavimus atitinkančius natūralius ingredientus. Tiekimo ir rinkodaros skyriai ieškojo tinkamų, aplinkai nekenksmingų pakuočių, o gamyba buvo  atsakinga už specialių procesų ir patalpų pritaikymą ekologiškoms linijoms gaminti“ teigia R. Stragienė.
“Ecocert” pasaulinis kosmetikos industrijos standartas apjungia ekologišką ir natūralią kosmetiką. Jis garantuoja, kad ženklu pažymėti produktai yra patikimi, ekologiški ir organiški. Pagal šį standartą gaminant produktus naudojama mažiausiai 95% ekologiškų medžiagų, aukštos kokybės vanduo ir tik gryni mineraliniai ingredientai, išgaunami natūraliu būdu iš gamtos.
Rinkodaros vadovė Ieva Čepononė atskleidžia, kad šios produktų inovacijos buvo kuriamos atsižvelgiant į tarptautines tendencijas ir Skandinavijos rinkų poreikius. “Skandinavijos šalys reikalauja aukščiausių standartų kokybės įrodymų ir labai pažengę su aplinkosauga bei ekologija, todėl mums buvo reikalingas nepriklausomas tarptautinis sertifikatas – lietuviška kilmė ir vietiniai sertifikatai nesukuria papildomos vertės užsienio rinkose” tikina I. Čepononė. Šių metų įmonės prioritetines kryptis įvardina tvaraus augimo užtikrinimą stiprinant nuosavus prekinius ženklus, investuojant į produktų inovacijas ir plečiant eksporto rinkas.
Šiais metais „BIOK laboratorija“ sertifikuotas produktų inovacijas planuoja pristatyti trijose tarptautinėse specializuotose parodose: kovo mėnesį Italijoje vyksiančioje „Cosmoprof Bologna“, balandį Londone „Natural and Organic Products Europe“ bei rudenį Švedijoje, Malmės mieste vyksiančioje „Natural Products Scandinavia“ parodoje.
Artimiausiu metu ir Lietuvos prekyboje pasirodys nauja produktų linija „Ecodenta“, sertifikuota “COSMOS” standartu. Naujosios linijos dantų pastose naudojama daugiau nei 99% natūralios kilmės ingredientų, didžiąją dalį jų išgaunant iš ekologiškuose ūkiuose užaugintų produktų. Pagal šį standartą dantų pastos sudėtis ir pakuotė yra draugiškos aplinkai, todėl pastos tūbelė ir dėžutė yra pagamintos iš pilnai perdirbamų medžiagų. Taip pat netrukus pasirodys naujoji „Margarita ECO” ir vyriška  „Sensitive ECO“ kosmetikos linijos.
 
Didžiausias Lietuvos kosmetikos gamintojas „BIOK laboratorija“, valdantis prekės ženklus RASA, ARAS, MARGARITA, ECODENTA, BIOK DERMATOLOGY kuria ir gamina daugiau nei 230 skirtingų veido, kūno ir plaukų priežiūros bei burnos higienos priemonių. Per metus įmonėje yra sukuriama ir į rinką išleidžiama apie 50 naujų gaminių, o jų dalis apyvartoje sudaro beveik penktadalį. „BIOK laboratorija“ įregistruota 1991m., nuo 2013m. dirba pagal GMP (geros gamybos praktikos) standartą. Šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų.
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.