Naujienos

UAB „BIOK laboratorija“ kartu su Uždarąja akcine bendrove „Medicata Filia“ įgyvendino projektą „Natūralios kilmės bioaktyvių medžiagų panaudojimas kuriant aukštos pridėtinės vertės produktus“

2015 09 22


UAB „BIOK laboratorija“ kartu su Uždarąja akcine bendrove „Medicata Filia“ įgyvendino projektą „Natūralios kilmės bioaktyvių medžiagų panaudojimas kuriant aukštos pridėtinės vertės produktus“, 
Nr.VP2-1.3-ŪM-02-K-04-007, bendrai finansuotą iš Europos regioninės plėtros fondo paramos, teikiamos pagal 2007–2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 1 prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ įgyvendinimo VP2-1.3-ŪM-02-K priemonę Intelektas LT.
 
Bendra projekto vertė – 449.858,38  EUR, projektui skirta paramos suma – 240.438,77 EUR.
Projekto įgyvendinimo pradžia – 2013 m. birželio mėn., pabaiga – 2015 m. rugpjūčio mėn.  
Projektas įgyvendintas kartu su partneriu – UAB „Medicata Filia“. Projekto metu partneriai atliko natūralios prigimties bioaktyvių medžiagų, galimų panaudoti kosmetikos produktuose, farmaciniuose preparatuose bei maisto papilduose, taikomuosius mokslinius tyrimus, kurių metu gautos žinios panaudotos kuriant naujus produktus.
UAB „BIOK laboratorija“ – tai vienas didžiausių kosmetikos gamintojų Baltijos šalyse. Įmonė, įkurta 1988 m., per daugiau kaip 20 praktikos metų sukaupė išskirtinių žinių ir patirties kosmetikos kūrimo ir gamybos srityje.  
UAB "Medicata Filia" - gerai žinoma Baltijos šalyse farmacinė įmonė, gaminanti farmacinius preparatus, maisto papildus ir higieninės kosmetikos priemones iš bioaktyvių natūralių žaliavų. Įmonė įkurta 1994 m.
Projekto metu atliktos moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra MTTP veiklos ir sukurti nauji, inovatyvūs produktai: sukurtos naujų produktų receptūros bei jų gamybos technologiniai parametrai. 
Projekto pasiekimai (sukurti nauji produktai) bus įdiegti į gamybą praplečiant UAB "BIOK laboratorija" ir UAB "Medicata Filia" gaminamos ir parduodamos produkcijos gamą, tokiu būdu padidinant įmonių konkurencingumą tiek vidaus, tiek išorės rinkoje. 
Įgyvendinus projektą sustiprinti projekto partnerių MTTP gebėjimai, tai skatins toliau vykdyti MTTP veiklą bei inovatyvių produktų kūrimą ir įmonių bendradarbiavimą su mokslo ir studijų institucijomis.
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.