Naujienos

„BIOK laboratorija“ 2014 metais augo iš naujų produktų Lietuvos rinkoje

2015 01 26

„BIOK laboratorijos“ direktorius Vaidotas Krencius praeitus metus įvardija pokyčių metais, nes įmonei teko susidurti su esminėmis permainomis: atsinaujino vadovų komanda, įmonė pakeitė  distributorių Lietuvoje, su kuriuo planuojama aktyvi plėtra Latvijoje bei Estijoje, pradėjo diegti LEAN gamybos filosofiją ir perrašė savo eksporto strategiją.

Pasak V. Krenciaus, „BIOK laboratorija“ pernai ir toliau sėkmingai augo namų rinkoje: „ Lietuvoje mūsų augimas viršija rinkos vidurkį, todėl mūsų vietinės rinkos rodiklius vertinu labai gerai. Akivaizdu, kad vartotojų skaičius nedidėja ir dėl sumažėjusio gimstamumo, ir dėl neigiamos emigracijos. Pernai gyventojų norą išlaidauti taip pat mažino nuogastavimai dėl euro įvedimo bei neigiamos geopolitinės žinios iš kaimyninių valstybių. Tokiomis sąlygomis mes kovojame už kiekvieną klientą, nes konkurencija kosmetikos rinkoje yra milžiniška.“

„BIOK laboratorijos“ rinkodaros vadovė Romualda Stragienė suskaičiavo, kad pernai įmonė į rinką išleido 43 naujus produktus, tai sudaro daugiau nei 20% bendrovės asortimento. Sparčiausiai augo vyriškos kosmetikos priemonės “Aras” bei dantų priežiūros produktai “Ecodenta”. 2015 metais lietuviškos kosmetikos lyderiai planuoja pristatyti daugiau nei 40 naujų produktų ir žada nustebinti savo pirkėjus inovacijomis naujose prekių kategorijose.

2014 metais „BIOK laboratorijos“ eksporto apimtys sumažėjo dėl kelių priežasčių. Rytų Europoje pardavimai smuko dėl politinių neramumų, kurie vėliau pasireiškė ir ekonomikos problemomis. Įmonė atsisakė mažai pelningų kontraktinės gamybos projektų, nes visas pajėgas nusprendė skirti nuosavų prekių ženklų plėtrai. 2014 pabaigoje prasidėjo pirmieji produkcijos išvežimai į Estiją, o 2015 sausį įmonės distributorius Estijoje pasirašė sutartis su prekybos tinklu „Maxima“ dėl prekybos lietuviškomis dantų pastomis. Šiais metais planuojama ieškoti naujų partnerių specializuotose parodose Ukrainoje, Rusijoje bei Estijoje. 2015 metų kovo mėn. „BIOK laboratorija“ pirmą kartą dalyvaus didžiausioje Europos kosmetikos parodoje „Cosmoprof“, kur  pristatys savo gaminamą produkciją.

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.