Naujienos

„BIOK laboratorijos“ augimo tempus šiais metais stabdo mažėjantis eksportas Rytų rinkose

2014 07 18

Įmonės vadovas Vaidotas Krencius lietuviškos kosmetikos eksporto nuosmukį aiškina geo-politinėmis aplinkybėmis: „Iki šių metų pradžios mes dar turėjome optimistinį planą Rytų rinkoms, tačiau realybėje įvyko visai kitas scenarijus. Eksportas į Ukrainą smuko beveik perpus, o prekių išvežimai į Rusiją visiškai nutrūko. Šiuo metu verslo santykiai su kaimynais Rytuose stipriai komplikavosi - sudaryti sutartis su naujais partneriais beveik neįmanoma, o esami klientai šiuo metu galvoja, kaip prisitaikyti prie naujų aplinkybių.“ Nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų, įmonė rudenį ketina dalyvauti specializuotuose parodose Kijeve bei Maskvoje. „Lietuviška prekė tose rinkose turi konkurencinį pranašumą dėl savo kilmės šalies“, teigia p. Vaidotas Krencius.

Nuo šių metų rudens „BIOK laboratorija“ keičia distributorių Lietuvoje: į prekybos centrus kosmetikos prekes vežios ir lentynas prižiūrės UAB „Eugesta“. Ši bendrovė taip pat vystys lietuviškos kosmetikos pardavimą Latvijoje bei Estijoje. P. Vaidotas Krencius pažymi, kad Latvijoje turi tikslą išplėsti prekių asortimentą, o Estijoje – pasirašyti naujas sutartis su vietiniais mažmenininkais.

Per šį pusmetį  įmonė išleido daugiau naujienų nei pernai – viso 19 naujų kosmetikos produktų. Įmonės atstovai suskaičiavo, kad naujų produktų dalis šiuo metu apyvartoje sudaro apie 20%.  “BIOK laboratorija” rinkodaros vadovė Romualda Stragienė patvirtina, kad šis santykis atitinka mažmeninės rinkos tendencijas Lietuvoje. “Pirkėjai sąmoningai ieško naujienų, todėl visi gamintojai ieško būdų nustebinti savo vartotojus. Mes padidinome savo komunikacijos biudžetus naujų produktų įvedimui į rinką, tačiau vis dar susiduriame su prekybininkų barjerais: naujų prekių atsiradimas lentynose tampa vis lėtesnis ir brangesnis.”   Paskutiniais duomenimis, prekybos tinkluose lietuviškos kūno kosmetikos pardavimai sudaro 9–10 proc. visos apyvartos, tačiau ši dalis nuosekliai auga dėl produktų inovacijų ir asortimento plėtimo.

Šių metų „BIOK laboratorija“ planuose numatyta didinti pardavimo apimtis 16% ir įvesti į rinką beveik 40 naujų kosmetikos produktų. Direktorius Vaidotas Krencius pabrėžia: „Kiekvienas mūsų darbuotojas yra asmeniškai suinteresuotas įmonės sėkme – pagal naują motyvacijos sistemą darbuotojai paskatinimą gauna ne tik už asmenines pastangas, bet ir už bendrą komandos darbą.“ 

Didžiausias Lietuvos kosmetikos gamintojas „BIOK laboratorija“, valdantis prekės ženklus RASA, ARAS, MARGARITA, ECODENTA, kuria ir gamina daugiau nei 170 skirtingų veido, kūno ir plaukų priežiūros bei burnos higienos priemonių. Įmonė  įregistruota 1991m., nuo 2001m. įdiegta kokybės valdymo sistema pagal ISO 9001 standartą, 2012m gautas GMP (geros gamybos praktikos) sertifikatas. Šiuo metu įmonėje dirba 52 darbuotojai.

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.