Naujienos

„BIOK laboratorija“ skinasi kelius eksporto rinkose

2016 07 21

UAB „BIOK laboratorija“ per pirmą šių metų pusmetį pasiekė 3,6 mln. eurų apyvartą arba 18% daugiau nei pernai. Toliau sparčiai auga eksportas, kuris perlipo 10% bendros įmonės apyvartos. Lyginant skirtingas prekių grupes labiausiai padidėjo dantų priežiūros produktų (dantų pastų, burnos skaliklių) pardavimas. 
 
Dabar „BIOK laboratorija“ daugiausiai eksportuoja į Estiją ir Latviją, kur lietuvių gaminama „Ecodenta“ jau pakliuvo į populiariausių dantų pastų dešimtuką. Taip pat sparčiai auga Lenkijos bei Didžiosios Britanijos užsakymai. Lietuviškomis dantų pastomis nuo balandžio prekiauja  „Holland & Barrett”, daugiau nei 600 parduotuvių turintis birtiškas sveikų produktų prekybos tinklas. Pasak įmonės vadovo Vaidoto Krenciaus, naujus partnerius „BIOK laboratorija“ randa specializuotose tarptautinėse parodose. Šiais metais lietuviškos kosmetikos lyderiai jau prisistatė Bolonijoje ir Londone, o metų pabaigoje planuoja pasirodyti Malmėje (Švedija).
 
Vaidotas Krencius pripažįsta, kad eksporto plėtra dažnai sukelia ir neplanuotų rūpesčių. V. Krencius prisimena visai šviežią konfliktą Vokietijoje, kur netikėtai iškilo teisiniai ginčai dėl prekės ženklo naudojimo. Nors dantų pasta „Ecodenta“ yra gavusi europinę prekės ženklo registraciją, tai nesustabdė vietinių verslininkų noro užginčyti lietuviško produkto pasirodymą Vokietijos rinkoje. To pasekoje „BIOK laboratorijos“ prekių tiekimas į Vokietiją buvo nutrūkęs daugiau nei pusmečiui. Prarastos pajamos, teisininkų konsultacijos, rizika nesusitarti – tokias problemas įvardija p. Vaidotas, dabar jau išsprendęs teisinius nesutarimus su Vokietijos įmone.
 
„BIOK laboratorijos“ produktais imta prekiauti ir Lietuvoje naujai atsidariusiose LIDL parduotuvėse, kuriose galima įsigyti „Margarita“ prekių ženklu pažymėtų kosmetikos produktų: skysto muilo, veido ir kūno kremų, intymios higienos prausiklių. Lietuvos rinkoje „BIOK laboratorija“ šiais metais augo 14%, pastaruoju metu atnaujinusi nemažai populiarių produktų: „Margarita“ veido kremų ir skystų muilų. Pasak „BIOK laboratorijos“ rinkodaros vadovės Romualdos Stragienės, šiais metais suplanuota daugiau stiliaus ir pakuočių atnaujinimo projektų: „Dirbame dinamiškoje rinkoje ir varžomės su pasaulinio lygio žaidėjais, todėl neatsipalaiduojame ir siekiame tikslo kasmet atnaujinti iki 25% asortimento.”
 
Didžiausias Lietuvos kosmetikos gamintojas „BIOK laboratorija“, valdantis prekės ženklus RASA, ARAS, MARGARITA, ECODENTA, BIOK DERMATOLOGY kuria ir gamina daugiau nei 200 skirtingų veido, kūno ir plaukų priežiūros bei burnos higienos priemonių. Įmonė  įregistruota 1991m., nuo 2013m. dirba pagal GMP (geros gamybos praktikos) standartą. Šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų.
 
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.